Rødhetter

Det finnes mange myter om de vakre rødhettene. Det finnes faktisk en god del fakta også. Takket være genet som gir de røde lokkene, MC1R, så får rødhettene også andre egenskaper…

De kan se tvers igjennom deg med sitt røntgensyn. Og ser du en dame med rødt hår som ser ut som hun svever, så ser du ikke syner. Genet gjør faktisk slik at de kan levitere. Dessuten kan de lese tankene dine, og styre dem! Dersom de blir forelsket i deg, så er du ille ute. For uten at du aner hva som skjedde, så vil du forlate både kone og barn for den vakre rødhetten.

 

Nei, det er selvsagt bare tull og fanteri :) Men det som derimot er sant, er at genet MC1R gir en høyere toleranse for stikk- og presssmerter, samt sterk mat. På den andre siden, så er de mer følsomme for smerter som kulde og tannpine. De med rødt hår er faktisk vanskeligere å bedøve. En av teoriene som råder er at rødhårede er mer intelligente enn resten. De rødhårede står for to prosent av befolkningen. Rødhårede har faktisk 4 ganger så stor sjanse til å bli administrerende direktører. Genet til de rødhårede er iallefall en aktiv deltaker i sentrale hjerneprosesser.

Så vil vel fremtiden vise da, hva dette genet virkelig er godt for :)