Racing

Bilkjøring eller Racing er en hobby som folk elsker for fartens skyld. Racing er fart og spenning, det er også farlig. Fart er også knyttet til ulykker, og bilsportens raskeste og farligste sport Formel 1, har nettopp hatt en ulykke som kunne sendt en fører til døden. At denne føreren fortsatt lever er et under, og man er veldig nøye med sikkerheten på slike arrangement..

Selv om det er en av de farligste sportene som finnes, er det en sport som stadig vokser, og flere og flere velger å se racing live eller på tv. Formel 1, som er den største racingserien i Europa, er veldig stor siden den vises live på TV.

Drifting eller bredsladding derimot, er ikke like godt kjent her i Norge, men vi har faktisk flere nordmenn som er store internasjonalt. Drifting er en hobby som vokser og vokser, og jo flere som får opp interessen desto fortere vokser idretten! Drifting er en øvelse der man skal ratte en bil på bane eller vei slik at bilen er så mye som mulig i bredsladd. Med andre ord en heftig hobby som er mannsdominerende.

Det finnes mange ulike måter å utføre bilkjøring på. I Norge er det veldig vanlig med rallycross, men også bilcross som er en billigere form for bilkjøring. Mange av de som har bilkjøring som hobby, bygger også sine egne biler, noe som gjør det til en kostbar hobby, men hva er vel litt penger om man sammenlikner penger mot opplevelsen av å kjøre bil mot andre? Det er spenning, adrenalin, og fart på en og samme gang. Og ikke nok med det, men man kan også være bra på sin hobby.