Matlaging

Å lage maten hjemme har tidligere vært kvinnens ”jobb” hjemme, mens ute på restauranter så har det stort sett vært menn som har vært kokker. Det har jo så klart med likestillingen å gjøre, men de siste årene har dette endret seg. Det er flere og flere menn som står på kjøkkenet og lager maten til familien, og også flere og flere kvinner som er høytstående kokker på flotte restauranter. Å lage mat et blitt en slags trendy hobby for menn. Det er ikke bare vanlig matalaging, men kulinarisk kunst egentlig – jo mer avansert desto bedre er det. Menn har ”gutteklubber” der de treffes noen ganger i måneden for å kokkelere og prøve nye oppskrifter. Det er vel et skifte i samfunnet som vi kan applaudere for?

p_cooking-course1_1504000c

Hva med å gi et matlagingskurs til pappa eller kjæresten til neste bursdag eller jul? Det vil nok garantert bli satt pris på. Og tenk så kjekt å kunne gjøre det sammen med flere?