Frisører

Frisører

Jun 1, 2014

Det er mange kvinner som utdanner seg til frisører. Det er ofte en kort utdannelse, alt fra 1-3 år avhengig av hva man vil spesialisere seg innenfor. Det samme gjelder for menn. Den samme utdannelsen, men ikke den samme interessen. Det er ikke like stor status for menn å være frisør. Om det skal gi deg noe, må man være opptatt av mote og like å kopiere andre, eller også være nyskapende. Det å være mann i et kvinnedominerende yrke er ikke like lett. Mange velger kanskje bort dette yrket på grunn av dette. Men man skal vite at de frisører som er menn og de som faktisk har tatt dette yrket seriøst, er veldig flinke til det de gjør. De er innovative og har peiling på det de gjør. Mange av de mest kjente frisørene er faktisk menn. Og de bruker også å spesialisere seg på flere områder slik at de har et bredt område å jobbe med og dermed også flere kunder.

Som frisør må man alltid vite hvordan kunden skulle se ut når klippen er klar. Om man ikke har dette synet på kunden er det også vanskelig å se for seg resultatet. Om en kunde ikke er fornøyd er det alltid lettere å snakke med kunden og forklare at det kanskje blir bedre.

Ettersom det er et kvinnedominerende yrke, er det lett å glemme at det faktisk finnes menn som er flinke til å klippe. Det at det også er en så kort utdannelse burde også gjøre at flere menn er interesserte i å bli frisører. Det finnes menn som er veldig moderne og nytenkende i sin måte å arbeide på, og mange av disse bruker også sine kunnskaper til å videreutvikle seg.